Witamina C 
Wlewy Dożylne 
Witamina B17 Wlewy Dożylne
Terapia Metaboliczna
Umów się na konsultację
Tel. 22 625 03 31
Kom. 664 218 270

Witaminoterapia to profilaktyka i leczenie chorób poprzez odpowiednie stosowanie witamin. Podawana dożylnie stanowi bardzo ważne uzupełnienie leczenia kompleksowego, wspierając system immunologiczny. Terapia witaminowa dobierana jest indywidualnie, zależne od choroby i dolegliwości oraz stanu zdrowia pacjenta. Należy wspomnieć o znacznej różnicy we wchłanianiu witamin w ramach terapii doustnej vs. zastosowania dożylnych wlewów witaminowych.


Wlewy witaminowe wprowadzane są dożylnie, więc omiją układ pokarmowy, w ten sposób szybko i bezpiecznie,następuje szybszy proces wchłaniania, czyli skuteczniej dostarczamy niezbędnych witamin do organizmu.

Witamina C jest chemicznie związkiem dość prostym i jednocześnie bardzo aktywnym. Wiemy z historii, iż spożywanie produktów w nią obfitych zapobiega szkorbutowi. Obecnie nie zdajemy sobie z tego sprawy, ale była to kiedyś choroba śmiertelna! Obecnie mamy ponad 40 000 doniesień naukowych mówiących, że rola tej witaminy w organizmie ludzkim wiąże się głównie ze wspomaganiem czynności układu odpornościowego. Gromadzi się ona w komórkach, a głównie w leukocytach, które wytwarzają przeciwciała potrzebne do walki z zagrożeniami. Ma ona naukowo dowiedziony wpływ na wszystkie narządy wewnętrzne i mechanizmy u ludzi.

Terapia dużymi dawkami podawana dożylnie, wspomaga układ odpornościowy, zmniejsza ryzyko zachorowań, skuteczna przy regeneracji wątroby. Zapotrzebowanie organizmu na witaminę C jest większe niż możliwości przyswojenia drogą doustną.                                                                                            Jest więc oczywiste, że do osiągnięcia skutecznego efektu terapeutycznego witamina C musi być podawana dożylnie w postaci wlewu kroplowego.

 ZASTOSOWANIE
1. Ogólna poprawa stanu zdrowia. Osoby, które zażywały 1 gram witaminy C dziennie przez kilkanaście lat, miały o 40% niższe ryzyko śmierci niż osoby które zażywały 0.06-0.2 grama. Innymi słowy, zwykła, witamina C      zmniejsza niemal dwukrotnie ryzyko zgonu w okresie kilkunastu lat.

2. Cofanie miażdżycy. To nie pomyłka, wg dużej grupy badaczy witamina C w dużych dawkach powoduje cofanie się niektórych procesów miażdżycowych. Odkrył to pewien okulista, który podawał swoim pacjentom duże dawki witaminy C  na likwidację objawów alergii powodującej zapalenie spojówek, a potem przypadkiem porównał zdjęcia siatkówki po roku stosowania - znikła miażdżyca zatykająca naczynia krwionośne.

3. Choroby zakaźne i wirusowe. Tutaj witamina C potrafi zdziałać prawdziwe cuda. Znikają infekcje bakteryjne, z którymi antybiotyki nie mogły sobie poradzić przez całe lata, choroby wirusowe które powinny ciągnąć się miesiącami, a nawet latami całkowicie cofają się po 2-3 dniach, ostre wirusowe zapalenia wątroby zamiast kończyć się w szpitalu po prostu znikają po tygodniu.

4. Wspomaganie regeneracji po chorobach - dla przykładu, bardzo duże dawki witaminy C (najlepiej podawanej dożylnie) regenerują naczynia krwionośne zniszczone cukrzycą.

5.Wspomaganie w przypadku nowotworów
-szczególnie istotne ochronne działanie witaminy C występuje w nowotworach złośliwych przełyku, żołądka, jelita, odbytu, piersi i szyjki macicy. Główne mechanizmy ochronnego wpływu witaminy C, to zdolność tego związku do wychwytywania wolnych rodników tlenowych oraz blokowania reakcji nitrozowania. Okazuje się, że witamina C, jeśli podana w wysokim stężeniu, niszczy 75% linii komórek rakowych, nie oddziałując przy tym negatywnie na zdrowe komórki. Czynnikiem warunkującym leczniczą aktywność kwasu askorbinowego względem komórek rakowych jest zaaplikowanie wysokiej dawki tej witaminy. Tylko wtedy wykazuje ona swoje działanie. Niemożliwym jest jednak spełnić ten warunek przyjmując ją doustnie - nasz organizm w naturalny sposób reguluje jej ilość nie dopuszczając do zbyt wysokiego poziomu kwasu askorbinowego we krwi. Aby osiągnąć zamierzony efekt należy aplikować ją dożylnie.

WITAMINA B-17-AMIGDALINA

W latach 20 XX wieku niemiecki biochemik Ernst T. Krebs ogłosił, że odkryta przez niego witamina B17, sprzedawana pod nazwą handlową Amigdalina, jest skuteczna przy wspomaganiu leczenia raka. Najwyższe stężenie witaminy B 17 występuje w przyrodzie, w nasionach i pestkach niektórych owoców (morele, jabłka, śliwki, brzoskiwnie, nektarynki, gruszki, wiśnie),  w niektórych ziarnach zbóż, fasolach (bób, skiełkowana ciecierzyca i soczewica, fasola półksiężycowata i ozdobna), w nasionach lnu i sezamu, w gorzkich migdałach i orzechach nerkowca, w jagodach i niektórych trawach. Witamina B17 znana też pod nazwą amigdalina jest skuteczna w bardzo zaawansowanych stadiach raka, jednak trzeba być ostrożnym ponieważ jej przedawkowanie może być nieprzyjemne w skutkach i objawiać się m.in. mdłościami, wymiotami, zawrotami głowy. Jednak warto spróbować. W Meksyku, gdzie przeprowadza się kuracje witaminą B17 wykazuje wysoki stopień skuteczności wspomagania walki z chorobą nowotworową.
NA CZYM POLEGA ZASTOSOWANIE ?
Otóż amigdalina zawiera rodnik cyjankowy o wysokiej biodostępności, co sprawia, że z łatwością przenika przez błonę komórkową i łatwo osiąga wysokie stężenia wewnątrzkomórkowe. Zdrowe komórki organizmu zawierają enzym rodanaza, który hamuje uwolnienie rodnika cyjanowego. Natomiast komórki nowotworowe nie zawierają rodanazy.  W tym przypadku amigdalina jest rozkładana przez inny enzym – betaglukozydazę – na cyjanowodów (tzw. kwas pruski) oraz aldehyd benzoesowy. Obie substancje są trujące –wspólnie niszczą komórkę rakową. Jeśli cząsteczka aldehydu beznzoesowego przedostanie się do zdrowych komórek, zostanie rozłożona do nieszkodliwego kwasu beznoesowego, który z kolei przeciwdziała reumatyzmowi, ma działanie odkażające i przeciwbólowe. Toksyczność amigdaliny względem komórek nowotworowych wiązano przede wszystkim z aktywnością enzymu hydrolitycznego β-glukozydazy, rozszczepiającej wiązanie pomiędzy dwoma cząsteczkami glukozy. W wyniku jej działania powstają: glukoza, aldehyd benzoesowy oraz cyjanowodór. Zmiany, jakie zachodzą w komórkach podlegających transformacji nowotworowej, związane z zaburzeniem ekspresji genów i pojawianiem się aberracji chromosomowych, mogą prowadzić do podwyższenia poziomu β-glukozydazy, a także niedoboru rodanazy, enzymu odpowiedzialnego za przekształcanie uwolnionych cyjanków do mniej szkodliwych tiocyjanków. W rezultacie, w komórkach nowotworowych następuje kumulacja szkodliwych dla nich cyjanków. Jednak, najprawdopodobniej poziom rodanazy w komórkach nowotworowych oraz w komórkach prawidłowych jest porównywalny. Natomiast β-glukozydaza identyfikowana jest w tkankach zwierzęcych i ludzkich w śladowych ilościach i skupia się ona głównie w rąbku szczoteczkowym jelita cienkiego. Amigdalinę można rozpatrywać jako witaminę (witamina B17), której niedobór mógłby przyczyniać się do zapoczątkowania procesu nowotworowego. Nie wykazano jednak, aby niedobór amigdaliny w diecie mógł leżeć u podstaw rozwoju awitaminozy. 
Zatem ostatecznie uznano, że amigdalina nie może być definiowana jako witamina. 
Postulowano również, iż mechanizm działania amigdaliny związany z uwalnianiem cyjanków, cytotoksycznych względem komórek nowotworowych, może wyzwalać reakcje mobilizujące odpowiedź immunologiczną organizmu, skierowaną przeciwko patologicznym komórkom. Ponadto, próbowano tłumaczyć śmierć komórek nowotworowych jako następstwo zakwaszenia cytoplazmy na skutek destabilizacji lizosomów. Przypuszcza się, że nie tylko produkty rozpadu amigdaliny, ale i sam niezhydrolizowany wyjściowy związek może mieć aktywność biologiczną. Prawdopodobnie amigdalina przyczynia się do uniemożliwienia wbudowania do DNA komórek prawidłowych i nieprawidłowych (3H) tymidyny.
Ponadto komórki zdrowe zawierają enzym zwany rodanazą, który „neutralizuje” amigdalinę (B17) zostaje zredukowany do glukozy, która jest paliwem dla zdrowych komórek.
BADANIA
W 1962 r. dr John Morrone opisał wyniki stosowania B17 u 10 pacjentów chorych na „nieoperacyjnego raka”. Leczenie trwało od 4 do 43 tygodni, zakres dawek B17 wynosił od 3 do 9 g, lek podawano dożylnie. Morrone zakończył swój raport zdaniem: „Zastosowanie B17 w 10 przypadkach nieoperacyjnego raka z przerzutami przyniosło radykalną ulgę w bólu, pozwoliło odstawić leki narkotyczne i ograniczyć fetor [smród wydzielany przez guz], poprawiło apetyt i zredukowało adenopatię [powiększenie węzłów chłonnych]. Wyniki wskazują na regresję złośliwej zmiany. Nie zaobserwowano żadnych innych skutków ubocznych [poza przejściowymi epizodami niskiego ciśnienia krwi], jedynie lekki świąd i uczucie gorąca w dotkniętych regionach, ale objawy te we wszystkich przypadkach były przejściowe"
W 1994 r. P.E. Binzel opublikował wyniki leczenia B17 pacjentów chorych na raka między 1974 a 1991 rokiem. Stosował on połączenie dożylnego i doustnej B17. Dawki dożylne zaczynały się od 3 g i dochodziły do 9 g. Po kilku miesiącach zastrzyki zastępowano doustnym B17, 1 g przed pójściem spać. Binzel stosował prócz tego różne suplementy odżywcze oraz enzymy trzustkowe, zalecał też niski poziom białek zwierzęcych w diecie i żadnego jedzenia typu fast-food – wszystko to było częścią jego programu. Wyniki Binzela są imponujące. Niektórzy pacjenci opisani w jego książce wciąż żyją 15-18 lat od rozpoczęcia terapii B17. Binzel zauważa też, że żadna diagnoza raka nie była postawiona przez niego wszyscy pacjenci zostali zdiagnozowani przez innych lekarzy. Wielu lekarzy, których programy antynowotworowe opisano szczegółowo w 116-stronicowej książce Burtona Goldberga pt.: Alternative Medicine Definitive Guide to Cancer, również opisuje pozytywne wyniki stosowania B17, będącej częścią ich programów leczenia. Robert Atkins, lekarz, pisze, że „Amigdalina wydaje się neutralizować utleniające, tymsamym przyczyniające się do powstawania raka związki, takie jak wolne rodniki… To kolejny kluczowy czynnik powstrzymywania raka przed wzrostem lub rozszerzaniem się.


BADANIA

Jak witamina C wpływa na komórki rakowe?                                             
Dzieje się tak, ponieważ wysokie dawki kwasu askorbinowego maja utleniające działanie przez co w organizmie wytwarzane są wolne rodniki i nadtlenek wodoru, który może niszczyć komórki nowotworowe.
Zdolność witaminy C do zwalczania komórek rakowych nie jest nowym odkryciem. Już w 1991 roku słynny Narodowy Instytut Onkologiczny w Stanach Zjednoczonych przeprowadził serię badań poświęconą roli witaminy C w zwalczaniu chorób nowotworowych. Z 47 badań aż 34 dowiodły, iż witamina C ma działanie antynowotworowe. Dla naukowców zaangażowanych w eksperymenty wyniki badań nie pozostawiały żadnych wątpliwości: „Gdybyśmy mieli do czynienia z działaniem przypadku, tylko w jednym lub dwóch z czterdziestu siedmiu podjętych eksperymentów uzyskano by statystycznie znamienne wyniki”.
Stwierdzono, że regularne przyjmowanie kwasu askorbinowego zapobiega rozwojowi raka przełyku, jamy ustnej, żołądka, krtani, płuc, okrężnicy, odbytnicy, sutka, śluzówki macicy, szyjki macicy, sutka, trzustki, pęcherza moczowego i złośliwego guza mózgu u dzieci.    W sumie, ryzyko zachorowań na nowotwór zmniejsza się aż o 50%! Jednym z czynników świadczących o pozytywnym oddziaływaniu kwasu askorbinowego na organizm jest jego zdolność do zapobiegania przekształceniu się azotynów i azotanów(znajdujących się w pożywieniu) w nitrozaminy - maja one działanie rakotwórcze i mogą przyczynić się do rozwoju nowotworu żołądka i nowotworu złośliwego jelit.
Zamieszanie wokół rzekomo cudownych właściwości witaminy C w onkologii to w pierwszej kolejności zasługa Linusa Paulinga, dwukrotnego zdobywcy Nagrody Nobla, który postawił hipotezę, jakoby potężne dawki kwasu askorbinowego były w stanie zapobiegać wielu nowotworom i skutecznie je leczyć. Chociaż słów Paulinga nie potwierdziły badania kliniczne, przyjmowanie dużych ilości witaminy C jest częstą praktyką wśród pacjentów onkologicznych szukających pomocy również w alternatywnej medycynie.

Drisko jest zdania, że także konwencjonalna medycyna powinna dać witaminie C kolejną szansę. Badaczka apeluje do amerykańskiego rządu o wyłożenie środków na badania. Dotąd koncentrowano się na doustnych preparatach, teraz należałoby skupić się na właściwości kwasu askorbinowego podanego dożylnie. – Jeśli połkniesz pastylkę albo zjesz pomarańczę, witamina C zostanie w pewnej ilości przyswojona w jelitach, a jej resztę utracisz wraz z moczem – wyjaśnia lekarka.                                                                         Tych strat unikniemy podając substancję dożylnie. Wtedy stężenie witaminy C w osoczu będzie naprawdę wysokie.

W warunkach laboratoryjnych badacze przyjrzeli się wpływowi witaminy C na komórki różnego rodzaju nowotworów. Przy odpowiednio wysokim stężeniu kwasu askorbinowego w przestrzeniach międzykomórkowych formują się cząsteczki nadtlenku wodoru. Qi Chen, współautor wspomnianego artykułu, a przy tym adiunkt na wydziale farmakologii i toksykologii University of Kansas, sądzi że, nadtlenek wodoru oddziałuje na komórki rakowe na kilka sposobów: uszkadza ich DNA, upośledza ich metabolizm i hamuje wzrost.    Z nieznanych przyczyn ten sam związek nie wpływa niekorzystnie na zdrowe komórki. Uczeni podejrzewają, choć brak im dowodów, że odmienny wpływ nadtlenku wodoru na komórki rakowe wynika z ich trudności przy zamianie glukozy w energię – z czym nie mają problemu zdrowe komórki ciała. – Witamina C doprowadza w komórkach rakowych do kryzysu energetycznego – uważa Chen.
ZAGROŻENIA
Zagrożenia związane z terapią praktycznie nie istnieją. Nie jest prawdą jakoby witaminą C w giga dawkach wywoływała kamienie nerkowe, nie jest prawdą jakoby jej odstawienie po dłuższym okresie używania wywoływało szkorbut. Jedyne zagrożenia to rozpuszczanie szkliwa, podrażnienia żołądka i rozwolnienia. Aby uniknąć tego wszystkiego stosujemy wlewy bezpośrednio do żyły.

PURPOSE OF VITAMIN C INJECTIONS
Many people take vitamin C for general health or to boost their immune system. It’s also taken to treat vitamin C deficiency. Vitamin C deficiency can lead to scurvy. Characteristic symptoms of vitamin C deficiency include:
 swollen and bleeding gums
 fatigue
 poor wound healing
 joint pain
 loose teeth
 colored spots on the skin
Today, scurvy is rare in developed countries. It’s most likely to occur in people who:
 smoke
 consume a limited variety of food
 have nutrient absorption problems.

GENERAL HEALTH AND IMMUNE FUNCTION

Some people receive vitamin C injections for general health or to boost immune function and for convenience. The injection means they don’t have to remember to take a supplement pill each day.Vitamin C reduces the chance of developing cancer, prevents heart disease, prevents eye disease such as macular degeneration, or prevents the common cold.

IV VITAMIN C THERAPY BENEFITS
                                                                                                                                                                                                                   Lessens pain after injuries
 Helps the body heal faster
 Improves energy levels/fatigue
 Resiliency to infections like colds/flu or other viral/bacterial infections
 In cancer patients, IV C is known to improve the response to cancer therapies because it alleviates the effects of traditional therapies, improves appetite and helps patients remain more active

BEFORE I.V VITAMIN C TREATMENT

Before therapy a medical consultation is required. Before medical consultation we don’t need special blond test. If a patient has a test, he brings it to the doctor. Age does not matter with vitamin c. Doctor decides on the number of treatments on the first visit.

Vitamin Therapy Intravenous Drip Warsaw Poland

Kontakt:

Pro Health Clinic Immuno 
ul. Lwowska 10 lok.2
00-658 Warszawa
Tel. 22 625 03 31
Kom. 664 218 270
e-mail: phcbiuro@op.pl

Bądź na bieżąco

Wszelkie prawa zastrzeżone 2019.